Gdybyście mieli przysłowiowy milion...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ksyniu22
    Ambiente
    • 2010
    • 119

Zamieszczone przez r2r
    jakieś farmazniaste kompilacje liczb typu : 1,2,3,4,5,6,7
    swego czasu puszczałem trochę lotka i sprawdzałem każde losowanie i pamietam, że jakbym akurat puszczał liczby 1,2,3,4,5,6 ta na pewno miałbym kilka razy "czwórkę" i raz "piątkę" także to kombinacja jak i każda inna

Komentarz

• loyd
      RS
      • 2010
      • 2342

Ja bym generalnie szedł w jakieś usługi publiczne typu śmieci, służba zdrowia, itp. - coś co jest finansowane z pieniędzy publicznych a zlecane podmiotom prywatnym i na co zawsze jest zapotrzebowanie.

A przy okazji nie ma takiej konkurencji i wycinania się jak w np. w budowlance.

Przy kwocie 1 mln jest tu sporo miejsca na świetne pomysły.

Komentarz

• Rico40
        Ambiente
        • 2014
        • 135
        • Fabia (6Y2)

Ja bym wydał na waciki, a tak jakbym miał to bym się grubo zastanowił w co zainwestować bo to trochę za mało na poważny biznes. Tak jak autor tematu pisze coś poważnego to trzeba trochę więcej jak bańkę.

Komentarz

• Kejup
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 533

Dz...ki, koks, tajski boks :-) A tak pół żartem pół serio gdybym miał dobry plan co zrobić z tą bańką to bym to robił a nie pisał tu o tym na forum bo by zgapili ode mnie. Czasem od kasy ważniejsze znajomości :-)
          Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
          Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• fan
            Elegance
            • 2009
            • 760

1/3 na dziwki ,1/3 na narkotyki ,1/3 na picie ,a reszta na .................. głupoty
            Respect All,Fear No One!

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Liczy sie pomysł a nie kasa, kasę zawsze mozna z banku pożyczyć :wink:
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kazik4x4
                RS
                • 2008
                • 2728

Zamieszczone przez Kejup
                gdybym miał dobry plan co zrobić z tą bańką to bym to robił a nie pisał tu o tym na forum bo by zgapili ode mnie.)
                No tak, w szczególności gdybyś miał pomysł na otworzenie np. betoniarni czy skupu złomu... Przecież ktoś na drugim końcu Polski otworzy taki interesik i leżysz.

Komentarz

• paweł2
                  L&K
                  • 2010
                  • 1405

Zamieszczone przez kazik4x4
                  skupu złomu.
                  Coś w tym jest,znajomy otworzył 3 lata temu(jako bezrobotny),i teraz ma 5 pracowników,2 auta i jest na wakacjach.Można,można.
                  Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• crom.de
                    RS
                    • 2012
                    • 1545
                    • Superb II (3T4)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez loyd
                    usługi publiczne typu śmieci
                    No to na pewno jest bezproblemowy biznes. Nie słyszałeś o ostatnich protestach w Wawie? No chyba, że masz wujka starostę itp. to wtedy możesz próbować.
                    - Superb
                    - Panda 1.2

Komentarz

• Kejup
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 533

Zamieszczone przez Kejup
                      gdybym miał dobry plan co zrobić z tą bańką to bym to robił a nie pisał tu o tym na forum bo by zgapili ode mnie.)
                      No tak, w szczególności gdybyś miał pomysł na otworzenie np. betoniarni czy skupu złomu... Przecież ktoś na drugim końcu Polski otworzy taki interesik i leżysz.
                      Ha ha. Niby tak. Tylko to miał być kozacki pomysł na skalę światową :-)

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9943
                        • Ford

Mając bańkę podkupiłbym kilkudziesięciu dobrych cieśli i zbrojarzy budowlanych i przez jakiś czas miałbym z tego niezły pieniądz...
                        Adam... Używam:
                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• kazik4x4
                          RS
                          • 2008
                          • 2728

Zamieszczone przez Kejup
                          Zamieszczone przez Kejup
                          Ha ha. Niby tak. Tylko to miał być kozacki pomysł na skalę światową :-)
                          Jak masz kozacki pomysł na skalę światową, to potrzeba Ci nie "przysłowiowy milion" tylko parę groszy na przygotowanie dokumentacji i zgłoszenie do urzędu patentowego ca. 5000pln. Od zgłoszenia jesteś chroniony prawem pierwszeństwa masz rok czasu na analizę gdzie i na których rynkach chcesz to chronić.
                          Eliminujesz rynki nie perspektywiczne (np. nie będziesz chronił konstrukcji rynien czy kotła CO w Arabii Saudyjskiej), decydujesz skąd chcesz czesać.

Jak masz papiery z UPRP/EPO itp to "milion" jest czystą formalnością.

[ Dodano: Nie 03 Lip, 16 21:30 ]
                          Zamieszczone przez Agamek12
                          Mając bańkę podkupiłbym kilkudziesięciu dobrych cieśli i zbrojarzy budowlanych i przez jakiś czas miałbym z tego niezły pieniądz...
                          Potwierdzam. Dobrzy zbrojarze są w jeszcze lepszej cenie.

Komentarz

• utek
                            Elegance
                            • 2007
                            • 867
                            • Superb II combi (3T5)
                            • APK 2.0 MPI 115 KM

kazik4x4 jesteś Aniołem biznesu i szukasz inwestycji?
                            Czy szukasz frajerów, którzy mają dobre pomysły na biznes i je tu wypiszą, a Ty wykorzystasz?

Komentarz

• kazik4x4
                              RS
                              • 2008
                              • 2728

Zamieszczone przez utek
                              kazik4x4 jesteś Aniołem biznesu i szukasz inwestycji?
                              Czy szukasz frajerów, którzy mają dobre pomysły na biznes i je tu wypiszą, a Ty wykorzystasz?
                              A czytałeś moje wcześniejsze posty czy tak po prostu na wiwat z du#$%py strzelasz?

Jak ktoś ma dobry pomysł to niech z nim rusza.
                              90% nie ruszy tylko później przy byle jakiej okazji będzie gadać "O! Ja myślałem, żeby to robic... a ten mnie ubiegł.."

Tylko drobna różnica jest taka, że jeden tylko myślał lub marzył a drugi robił.
                              Jeden bał się dupy ruszyć (lub mu się nie chciało) a drugi zaryzykował i robi.

Komentarz

• Kejup
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 533

Tak już ten świat zbudowany jest że są tacy i tacy. Gdyby wszyscy mieli takie pomysły i odwagę to kkto by na nich robił tzn. pracował u nich :-) Dobrze jest że są tacy ludzie z pomysłami i odwagą bo dzięki nim Ci mniej odważni lub lenie mają pracę. Fajnie by było gdyby Ci drudzy teź zarabiali tyle aby móc godnie żyć. Taki mały offtop z mojej strony.

Komentarz

• krzynol
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 11195
                                  • Superb II combi (3T5)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

spalarnia śmieci
                                  albo odzysk plastiku...
                                  ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                                  ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                                  poprzednie modele:
                                  ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                                  ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                                  O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• crom.de
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 1545
                                    • Superb II (3T4)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kazik4x4, szukałeś pomysłu na biznes - załóż poradnie psychologiczna
                                    - Superb
                                    - Panda 1.2

Komentarz

• kazik4x4
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2728

Zamieszczone przez crom.de
                                      kazik4x4, szukałeś pomysłu na biznes - załóż poradnie psychologiczna
                                      Psychologiczną to nie, bo jak by taki np. sew przyszedł do mnie nie daj Boże po poradę, to bym mu jeszcze stan pogorszył. Celowo.

Ale chyba spokojnie mógłbym być doradca/analitykiem co do szans powodzenia/rentowności przedsięwzięć czy gospodarczych lub inwestycyjnych.

Komentarz

• crom.de
                                        RS
                                        • 2012
                                        • 1545
                                        • Superb II (3T4)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kazik4x4, to zostań jakimś couchem - to takie modne ostatnio słowo - i kasa będzie sama lecieć Wkład zerowy i tylko kasę trzepać :P
                                        - Superb
                                        - Panda 1.2

Komentarz

• sew1981
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2009
                                          • 10986
                                          • Fiat

kazik4x4, Ty się już nie bój o mnie tak, nigdy nie będę potrzebował porad niekwalifikowanych doradców (nikt tego nie potrzebuje) - a w ogóle nawet nie mógłbyś takiej działalności założyć sensownie, bo:1. na psychologii kompletnie się nie znasz, 2. nie masz kwalifikacji.
                                          zajmij się biznesem - co Tobie być może dobrze idzie, a nie ludźmi, bo od siebie nie umiesz zacząć nawet :wink: a każdy psycholog podlega superwizji regularnej, chciałem tylko uświadomić subtelnie :P
                                          dobranoc :wink:

Komentarz

• kazik4x4
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2728

Zamieszczone przez sew1981
                                            kazik4x4, Ty się już nie bój o mnie tak, nigdy nie będę potrzebował porad niekwalifikowanych doradców (nikt tego nie potrzebuje) - a w ogóle nawet nie mógłbyś takiej działalności założyć sensownie, bo:1. na psychologii kompletnie się nie znasz, 2. nie masz kwalifikacji.
                                            zajmij się biznesem - co Tobie być może dobrze idzie, a nie ludźmi, bo od siebie nie umiesz zacząć nawet :wink: a każdy psycholog podlega superwizji regularnej, chciałem tylko uświadomić subtelnie :P
                                            dobranoc :wink:
                                            :haha: :haha: wiedziałem... wiedziałem...

Jesteś przewidywalny jak skarpety dla dziadka pod choinką na boże narodzenie.

a może lepszym komentarzem będzie >>> od 3:03

tylko słuchaj na słuchawkach albo dobrym zestawie bo nie zatrybisz o co biega.

Komentarz

• anomal
                                              Rider
                                              • 2015
                                              • 577

swietny topik
                                              kura ze slaska - prawie seria...

sprzedam magnetyzer do O3 RS

Komentarz

• sew1981
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2009
                                                • 10986
                                                • Fiat

kazik4x4, przewidywalny? wiesz - forum to nie miejsce do wiecznych zagrywek,intryg osób, które powinny z takim problemem iść gdzie indziej, bo nie umieją normalnie rozmawiać i podchodzić do człowieka.
                                                Tak się "cieszysz" bo ktoś Ci odpisał normalnie, kiedy obraźliwie bez powodu używasz kogoś nicka znowu? większość olewa dziecinne zaczepki racja, a ja wciąż próbuje - widać bezsensownie , bo masz aż tak niereformowalną głowę i nic do Ciebie nie trafia.
                                                nie włączam tego Kazik nawet, bo musisz zając się sobą, nie umiesz na poziomie rozmawiać, znowu coś Ci do łba strzeliło i się czepiasz na nowo ludzi - mnie, Agamka i wielu innych - ja nie mam ochoty się cofać znowu, co Ty skutecznie dziecinnie robisz, bo ktoś ci uwagę w innym wątku zwrócił, że źle oceniasz ludzi - czyli w za daleko idących epitetach. Już Ci wiele razy pisałem, żebyś nie ruszał mego nicka do swoich gierek osoby rozchwianej emocjonalnie (czego dałeś wielokrotne świadectwo), bo to źle dla Ciebie się kończy - owocami.
                                                Biznesmen to Ty może jesteś, nie wiem, ale poziom dialogu masz bazujący na leczeniu tego swego wora kompleksów.
                                                Miłego dnia, więcej nie odpisuje Tobie jak będziesz znowu zaczepiał tylko, nie będę się już zniżał i dawał takiej osobie pożywki.
                                                hej Kazik
                                                p.s. jak coś chcesz ode mnie to pisz na pw. - prośba "po raz 100", a nie używaj mojego nicka publicznie bezpodstawnie mnie obrażając, zaczepiając, bo mi się to nie widzi mocno i będę na to reagował gdzie potrzeba. To nie folwark Twoich często bardzo chamskich tekstów, tymbardziej, że wcześniejsze wielokrotne próby dialogu normalnego zawiodły, bo go nie chcesz, a pw nie używasz.

Komentarz

• wesol
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 689

Jakąś hurtownie kamienia. Z tym ze zależnie od rozmachu to nawet 50 baniek może być mało. Kupuje się w Indiach Chinach itp i sprzedaje unas. Przebitka jest dużo większa jak 20%.
                                                  G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP

Komentarz

• sew1981
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                                    • 2009
                                                    • 10986
                                                    • Fiat

myślę, że zależy jak szybko coś ma zarobić. Sobie myślę, że grunty w dobrym miejscu nie są złym pomysłem, jak ktoś miałby tyle pieniędzy do zainwestowania w coś, ale bez spiny czasowej - np. na obrzeżach miasta, tam gdzie za parę lat dojdą zabudowy mieszkalne. Fajnie jak teren ma już zrobiony plan zagospodarowania (choć takie coś na obrzeżach znaleźć z planem graniczy z cudem raczej), bo tak to trochę kupowanie w ciemno i ryzyko jest większe. Z drugiej strony słyszałem, że te przepisy z odrolnieniem i robieniem z tego działek pod domy się zaostrzają jakoś, ale szczegółów nie znam.

Komentarz

Pracuję...